Service och reparationer av Kompressorer

Totum AB utför service och reparationer av kompressorer i västra Sverige.

För att slippa onödiga driftstopp i produktionen är det viktigt att man utför service och reparationer av sina kompressorer. Genomför man regelbunden service och underhåll av sina tryckluftsanläggningar slipper man onödiga samt kostsamma utgifter.

Genom vår långa erfarenhet av service och reparationer av kompressorer kan vi erbjuda experthjälp när det kommer till underhåll av maskiner med tryckluft samt kringliggande utrustning. Vi ser till att era maskiner och utrustning är i toppskick, men även effektiviserar tryckluftsanläggningar för att få ut mer tryckluft.

Kontakta oss idag för mer information om hur vi kan hjälpa just ert företag.

Experter på tryckluft

Vi på Totum AB har lång erfarenhet inom reparation, underhåll och service av kompressorer, tryckluftsanläggningar och kringliggande utrustning. Vi har mångårig erfarenhet i branschen vet vi vad våra kunder behöver och kan ordna lösningar som optimerar kompressorn. Vår verksamhet erbjuder service och reparation av en mängd produkter av olika märken. Vi kan förbättra och serva er kompressor samt byta ut originaldelar av bästa kvalitet.

Serviceavtal kompressorer

Vår verksamhet erbjuder våra tjänster till både stora som små företag i västra Sverige. Saknar ni ett serviceavtal eller håller ert befintliga serviceavtal på att löpa ut på er anläggning? Med oss som er nya servicetekniker får man experthjälp till konkurrenskraftiga priser. Vi är väldigt måna om att utföra noggranna samt proffsiga jobb och strävar efter att ha en nära kontakt med kunden.

Vi är ett litet företag vilket gör att varje kundrelation är lika viktig för oss. Att våra kunder blir nöjda är av största vikt för oss. Som bevis på vår expertis och noggrannhet har vi många nöjda och lojala kunder.

Det är svårt att få tag i bra och rätt delar. Även detta är något vi har specialkompetens på och hjälper er med, oavsett typer, storlek samt märken på kompressorn. När det är dags för service på kompressorn tar vi hem de delar som ni är i behov av till er maskin och bokar in en tid när det är bäst att besöka er.

Även kringliggande utrustning utför vi service på. Vill ni ha mer information om kompressorerna vi säljer hittar ni broschyrer på startsidan. Klicka här.

Läcksökning på tryckluftssystem

Har ditt tryckluftssystem börjat läcka och det inte upptäcks kan det bli en dyr historia. Varje liten läcka kostar nämligen pengar då ditt tryckluftssystem får jobba hårdare och drar mer energi. Att göra en läcksökning är värt varenda krona och behöver inte vara varken tidskrävande eller svårt.

Vi hjälper er att ta hand om ert tryckluftssystem och söker efter läckor på er maskin. Då mäter vi energiförbrukning och luftflöde för att spara energi. På så sätt sparar ni pengar och ert tryckluftssystem arbetar mer effektivt. Vid läckagesökning med oss kan vi även effektivisera ert tryckluftssystem, för att ni ska få ut mer tryckluft. Vi använder oss av timerstyrda ventiler som gör att man kan minimera läckage.

Har du en oljeläcka på din kompressor kan vi hjälpa dig att hitta läckaget och utföra en reparation av det. Det kan vara riktigt svårt att hitta en oljeläcka ibland och det kräver ett tränat öga. Hör av dig till vår support för hjälp med service och läcksökning. Vi hjälper dig att ta hand om din kompressor eller tryckluftssystem och minskar energiförbrukning på din kompressor.

Service reparationer kompressorer

Vi hyr ut tryckluft

Vi på Totum AB hyr även ut tryckluft. Då ingår allt och är inklusive serviceavtal. Hur smidigt som helst! Det är inte alltid man behöver eller har råd att köpa en ny kompressor. Eller kanske använder man en kompressor för lite för att köpa en helt ny. Då erbjuder vi tjänster där man kan hyra en kompressor av oss istället.

Kontakta vår support, maila oss eller slå oss en signal på telefon för mer information om detta.

Varför man utför service på kompressor

Det finns många fördelar med att utföra kompressorservice på sin kompressor. Man får maximal livslängd på din anläggning, förhindrar driftstopp, minskar läckage som kan bli en kostsam historia med mera. Man slipper även att hamna i krislägen och total driftstopp.

Har man ett avtal för service är din kompressor genom oss ser vi till att din kompressor är i toppform. Vi servar den enligt de intervaller den kräver och med service kan vi göra den mer effektiv än vad den annars hade varit.

kompressorer
Råd och rekommendationer för kompressorer

Går ni i tankarna om att köpa en ny kompressor eller annan tryckluftsutrustning kan vi hjälpa er att välja rätt kompressor för just er. Hör av er till oss så kan vi sätta ihop ett bra paket som är speciellt anpassat för er verksamhet samt era behov.

Saker som är bra att tänka på inför sitt köp av kompressor är:

1. Drifttiden

Köper man en oljefri kompressor är det bra att hålla koll på tiden så att man inte överstiger drifttiden. Då undviker man att slita på maskinen mer än nödvändigt. Om inte kompressorn får tid att svalna enligt anvisningarna, kommer man att slita för mycket på den. Vilket kommer att resultera i att du snart behöver köpa en ny.

Köper man istället en kolvkompressor med kyltork som är anpassade för kontinuerligt bruk kan man använda denna dygnet runt.

2. Ta hand om din kompressor

Tar man hand om sin kompressor och utför service på den kommer den att hålla betydligt mycket längre samt att man slipper driftstopp. Packningar, ventiler, remmar och slangar kan slitas ut och på vissa kompressorer måste man tömma tanken med jämna mellanrum pga att det bildas kondens där. tömmer man inte tanken finns risk för rost vilket i längden medför att tanken blir utdömd vid besiktning.

3. Kompressorer och minusgrader- ingen bra kombination

En kompressor och kyla är ingen bra kombination. Kondensvattnet kan frysa och även andra delar. Startar man en iskall kompressor är det lätt hänt att smörjningen inte fungerar som tänkt vilket kan medföra kostnader längre fram. Vi rekommenderar alltid att man installerar kompressorer i uppvärmda lokaler.

4. Tänk på detta inför köp av kompressor

  • Max luftförbrukning under dagen
  • Minsta luftförbrukning under dagen
  • Minsta tryck ni behöver
  • Vilken kvalité på tryckluften behöver ni. (Hur mycket filter man sätter upp efter kompressorn)
  • Antal timmar ni använder tryckluft under dagen

Med dessa uppgifter kan vi ge ett förslag på vilken storlek på kompressor samt vilken sorts kompressor ni bör ha.

Investerar man i en anläggning och produkter från oss, innebär det en säker tillgång till tryckluft. Vi erbjuder välkända produkter av mycket hög kvalitet och utför kompetent hjälp med lång erfarenhet i branschen. Kontakta oss så berättar vi mer. 

Hur fungerar en kompressor?

En kompressor är en maskin som komprimerar luft så att det blir tryckluft. Sedan används tryckluften för att driva olika maskiner eller handverktyg. Kompressorer finns i många olika storlekar och har olika sätt att komprimera luften på. Vilken storlek eller typ av kompressor man behöver beror på användningsområdet, om man ska ha den till verkstad, i industrin eller till hobbyverksamhet.

De flesta kompressorer drivs av en elmotor. När det kommer till storleken på kompressorn handlar det om mängden luft som kompressorn kan leverera, detta bestäms främst av elmotorns styrka. Det finns många användningsområden för en kompressor. Den används bland annat för att driva trycklufts-verktyg, pumpa däck, maskiner och rengöring m.m.

Olika typer av kompressorer

När det kommer till kompressorer finns det många olika sorter. Det finns två huvudgrupper av kompressorer, kompressorer med ett kontinuerligt flöde (dynamisk kompressor) och positiv-förskjutningskompressor. Nedan följer ett urval av kompressorer och deras egenskaper.

Service kolvkompressor

Kolvkompressor

Den äldsta och vanligaste av alla kompressorer är kolvkompressorn. Kolvkompressorn finns som enkelverkande och dubbelverkande. Den finns både som oljesmord och som oljefri, samt kommer med olika antal cylindrar i olika konfigurationer.

Kolven pressar luft förbi ventilblecket som finns i topplocket och där uppstår själva kompressionen. De är oftast luftkylda och tvåstegsmodellena har också en kylare mellan stegen. Det är denna kylningen mellan stegen som höjer verkningsgraden för de olika modellerna.

Lamellkompressor

Lamellkompressorn är en av de mindre kända kompressorerna. Lamellkompressorernas arbetsprincip är densamma som för många tryckluftsmotorer. Luft sugs in genom intagsventilen och hålls mellan lamellerna, rotorn samt statorn. Sedan komprimeras luften genom minskning av utrymmet mellan statorn och rotorns vägg. Det sprutas in olja för att kyla, täta och smörja.

Lamellkompressorn är baserat på en väldigt väl beprövad teknologi som har utvecklats under otroligt många år. Kompressorn arbetar med låga varvtal, vilket medför minimalt slitage men ger maximal effektivitet.

Service reparationer kompressorer
service skruvkompressor

Skruvkompressor

Skruvkompressorer finns som direkt- eller remdriven. Den fungerar genom att två skruvformade profiler med exakt passform trycker samman luft som är blandat med olja. Oljan tätar, smörjer, kyler ned och separeras från tryckluften i separationsfiltret.

Skruvkompressorer finns som direkt transmission och som poly V transmission.

Verksamma områden

Vi är verksamma i västra Sverige och har kunder i allt från Halmstad och upp mot Strömstad samt in mot Västgötaslätten. Om er kompressor har havererat och er anläggning är lokaliserad i västra Sverige, hör av er till oss innan ni byter era kompressorer. Låt oss utvärdera vad som blir mest effektivt, reparera ellet byta ut.

Totum Ab kan ge er rådgivning och kostnadsförslag på reparation av er trasiga kompressor eller bistå er med köp av en ny kompressor genom oss. Många av våra kunder är bilverkstäder, tillverkningsindustrier, däckhandlare/däckverkstad, tvätthallar, bageri m.m.

Kontakta oss

Kontakta oss via telefon, mail eller genom vårt kontaktformulär för mer information om hur vi kan hjälpa just ert företag eller anläggning med service, produkter eller reparationer av kompressorer. Vi utför vår kompressorservice för såväl små som stora företag och erbjuder personliga lösningar för just er.

OM TOTUM

Emil Jansson har över 20 års erfarenhet av tryck och rörsystem.

Koncept

Totum AB har under alla år arbetat ut efter att göra noggranna och proffsiga jobb samt ha en nära kontakt med kunden.

Som litet företag är varje kundrelation lika viktig.

kompressorer

Skicka ett meddelande till oss så hör vi av oss på telefon eller e-post.

Adress

Röds Östergård 1
456 93 HUNNEBOSTRAND

Telefonummer